Tavistock Terrace, Islington

The residential refurbishment to this mid-terraced town house in near Archway involved lower ground excavations to increase height.

Onslow Square, South Kensington

The apartment concerned made up part of a listed building in central London. The property was altered and renovated throughout. The work included construction of a new extension to the rear of the property, new extension to form additional master bedroom and en-suite with external access to the remaining terrace and internal access to the apartment created through an existing window.

Colbeck Mews, Kensington

The three-storey Victorian mews house lies within the Courtfield Conservation area. Using our in-house designers the proposal involved the alteration to the front elevation, an extension at first floor level and a full refurbishment throughout.

Collingham Gardens, Earls Court

The conversion of a NHS facility into a residential dwelling. At the same time retain and restore all historic features. Including external restoration and alterations to the front and rear elevation, including changes to fenestration and replacement of existing ground floor level walkway and staircase, and internal alterations throughout.

Upper Addison Gardens, Holland Park 3

The mid-terraced town house in Holland Park was previously divided into 3 self-contained apartments. The property was extensively altered to convert the ground to third floor into a single self-contained dwelling, leaving the lower ground flat as its own residential unit.

 

Upper Addison Gardens, Holland Park 2

A Victorian mid-terraced house in Holland Park spread over 5 levels; three flats were converted back into a single family house. Extensively altered and renovated throughout. Special measures were taken to increase the natural lighting; achieved through an opened-up basement including an internal structural glass ceiling and polished white resin floor.

Upper Addison Gardens, Holland Park 1

The erection of a vertical extension at second floor level above existing garage including internal refurbishment works to create a new library, museum and transformation of existing basement room into guest bedroom, limestone bathroom and TV room.

Londale Road, Barnes

The restoration of this Victorian stucco front house in Barnes uses fragments of the original mouldings and plasterwork, but the plan was transformed by moving the staircase to the rear of the house in a new glass extension. With the addition of a new three storey side extension each floor became realigned with a new lateral axis.

The new staircase still hangs in space, but this time it is a cantilevered helical stair, made entirely from wood in a joinery tour-de-force.

The staircase won the prestigious Wood Awards small project award in 2004

East Molesey, Surrey

The house in East Molesey involved re-combining to homes into one, restoring the former splendour of the property. The proposal consisted of large open spaces to enhance modern living. Rooms such as Home Cinema and Music Room were created as part of the conversion, adaptation of the existing electrical, plumbing and gas installations were also carried out.

Zinc House, Islington

This street is now home to one of the first contemporary houses to be built alongside the popular Victorian architecture of Islington. Originally constructed after the war for a Pentonville prison officer, this detached house was virtually rebuilt after a successful groundbreaking planning appeal with a new top floor and a zinc clad extension at the front. The house incorporates solar water heating and heat recovery, underfloor heating, recycled materials and high thermal mass to achieve a low carbon footprint.

First Prize, Hot Dip Galvanizing Awards 2007